Farklı milletlerden insanlar Türk vatandaşı olmak için şartları merak ediyor. Bu yazımızda Türk vatandaşı olmak için şartların neler olduğunun detaylarına inceleyeceğiz.
Yapılan araştırmalar, özellikle son birkaç yılda Türk vatandaşlığına geçmek isteyen yabancı uyruklu vatandaşların sayısının oldukça artmış olduğunu gösteriyor. Türkiye’yi gören her yabancı Türkiye’de kalmanın yollarını arıyor.
Türk Vatandaşlığı İçin Yeni Yönetmelik
Türk vatandaşı olma kanununun uygulanmasında değişiklik yapan yönetmelik, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlandı.
İlk önce yeni düzenlemeye göre Türk vatandaşı olma şartına bakacak olursak; 500.000 ABD Doları (6.78 milyon TL) sabit sermaye yatırımı yaptığı tespit edilenler Türk vatandaşlığına başvurabilirler. Bir başka Türk vatandaşı olabilme şartı, 250.000 ABD Doları değerinde gayrimenkul alımı yaptığı tespit edilenler, tapu kütüğündeki tapuya üç yıl satılmayacağına dair şerh konulmak kaydıyla Türk vatandaşlığına başvuru yapabilirler.
Yeni düzenleme için şartları sağlayan Türk vatandaşı olmak isteyen yabancılar için ilgili bakanlıkların temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulacak ve İçişleri Bakanlığı vatandaşlık başvurularıyla ilgili süreci takip edecek.
TC Vatandaşı Olma Şartları
Sabit sermaye veya gayrimenkulü bulunmayan ve Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için diğer vatandaşlık şartlarına bakacak olursak; doğumla veya doğum yeriyle Türk vatandaşı olma, evlat edinme yoluyla Türk vatandaşı olma, seçme hakkıyla Türk vatandaşı olma, istisnai veya göçmen olarak vatandaş olma, ikamet şartı aranması/aranmaması yoluyla Türk vatandaşı olma, son olarak da evlilik yoluyla Türk vatandaşlığının kazanılması gibi birden fazla yöntem bulunmaktadır.
Vatandaş Olmak İçin Hukuki Danışmanlık Şart
Türkiye vatandaşlığına geçmek isteyen yabancı uyruklu vatandaşların hukuki süreci yürütebilmeleri için danışmanlık hizmeti almaları gerekmektedir. Hayalini kurduğunuz vatandaşlık için yapacağınız küçük bir hata sizi hayallerinizden uzaklaştırabilir. Bu nedenle BAYRAKÇI DANIŞMANLIK olarak sizlere hukuki danışmanlık vermekteyiz. Unutmayalım ki kanun ve yönetmeliklerin bulunduğu her yerde, hukuka ve dolayısıyla hukukçuya da ihtiyaç vardır.
next post
Eşi Türk Vatandaşı Olan Yabancı Vatandaşlar Nasıl Boşanır?
previous post