İşyeri Kira Gelirine İstisna Uygulanıyor mu? İşte Detaylar:

Gayrimenkul sahipleri için mart ayı vergi ayıdır. Bu ay içerisinde kira geliri olan herkes beyanname vermelidir. Ama bunun belli istisnaları vardır. İşyerinizin vergi beyannamesinden istisna edilip edilmeyeceğine gelin hep birlikte bakalım.

Yılın Beyanname Ayı “Mart”

Mart ayı sonunda sona erecek kira gelir beyannamesinde konut ve işyeri kira gelirlerinin en çok merak edilen istisna tutarının kaç olduğudur. Bir önceki yazımızda konut kira geliri istisnasının ayrıntılarını ele almıştık. Bu yazımızda ise işyeri kira geliri istasnası tutarının detaylarına bakacağız.

2021 Yılı İçin Beyanname Verme Sınırı?

Vergi kesintisine ait işyeri kira gelirleri elde ediyorsanız, kira gelirlerinin brüt tutarı 2021 yılı için beyanname verme sınırı olan 53.000 TL’yi aşması halinde beyanname vermeniz gerekir. Eğer vergi kesintisine tabi olmayan işyeri kira geliriniz varsa 2021 yılı için 2800 TL’yi aşması halinde beyanname vermek zorundasınız.

Mali Ve Hukuki Noktada Profesyonel Çözüm Ortağıyız!

Hem işyeri hem de mesken kira geliriniz varsa konut kira geliriniz için ayrı işyeri kira geliriniz için ayrı beyanname vermeniz gerekmektedir. Her yıl olduğu gibi bu yılda mart ayının genel gündem maddesi gelir beyannamesidir. Siz de gelirlerinizin hesaplanmasında sıkıntı yaşıyor, mali ve hukuki noktada profesyonel çözüm ortağı arıyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Share on
Bir cevap yazın